Startsida Kort om ED Att leva med ED Om föreningen Bli medlem Länkar

  
Svenska ED-föreningens familjeträff 1-3 september 2017, Senorens kustgård

Äntligen var det dags för årets familjeträff. Den här gången var träffen planerad till Senorens kustgård, en camping vackert belägen vid havet i Blekinge. 

Fredagen inleddes med en föreläsning av Pernilla Holmberg från Kompetenscenter i Jönköping. Hon redde ut en del begrepp gällande bidrag för tandersättning hos vuxna. Kompetenscenter vid Odontologiska Institutionen i Jönköping är ett nationellt center för patienter med ovanliga diagnoser. De arbetar för att alla ED-drabbade ska få samma ersättning oavsett var man bor.

Efter en god middag med hemlagad lasagne fortsatte kvällen i trevlig samvaro med spel och lekar utomhus. 

På lördagen åkte vi i väg i två grupper. Den ena gruppen åkte till den mycket barnvänliga Barnens gård. Där fanns både djur, lekland och vattenland. Vi åkte hölass, lekte med el-bilar, klappade djuren och badade i vattenlandet. Det var en heldagsutflykt och vi hann med både lunch och glass. 

Den andra gruppen började med att besöka Karlskronas kastell ute på Aspö. Vi fick en visning genom Drottningskärs kastell som är ett komplett och välbevarat försvarsverk från Stormaktstiden, byggt i slutet av 1600-talet. Under den guidade turen fick vi höra allt i från spökhistorier till hur man levde i kastellet på 1600-talet. 

Efter en god lunch besökte gruppen marinmuseet i Karlskrona. Där fick vi se utställningar om fartyg och Kalla kriget samt möjlighet att gå in i u-båten Neptun.

När vi alla hade samlats igen på kvällen var det dags för den årliga brännbollen. Tyvärr hade vi inte vädret med oss och regnet stod som spön i backen, så vi fick ställa in den. 

Middagen lagade vi tillsammans och kvällen avslutades åter med trevlig samvaro.

Söndag morgon sken solen och äntligen kunde vi spela den efterlängtade brännbollen. Vi tog ett gemensamt gruppfoto och klockan 10.00 var det dags för årsmöte. Därefter tackade vi för oss och önskade varandra trevlig resa. Sammanfattningsvis en mycket lyckad familjeträff. 

Ett stort tack till familjerna Bejmar och Pålsson för det fina arrangemanget.  

Jenny Eriksson 
  


Share |

  © 2009 Svenska ED-föreningen. Webbansvarig